نقش کنترل دمای سالن پرورش قارچ در تولید بیشتر قارچ دکمه‌ای

نقش کنترل دمای سالن پرورش قارچ در تولید بیشتر قارچ دکمه‌ای

دما در پرورش قارچ دکمه ای 

اهمیت دما 

تولیدکنندگان حرفه‌ای پرورش قارچ معتقد هستند که دما مهم‌ترین عامل در پرورش قارچ دکمه‌ای است. درجه حرارت مطلوب برای رشد قارچ دکمه‌ای ۲۳-۲۵ درجه سانتی گراد است، دماهای کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد منجر به کاهش رشد میسیلیوم ها و دماهای بیشتر از ۳۰ درجه سانتی گراد منجر به مرگ میسیلیوم ها می شود.

دما  بر درصد برداشت محصول، کیفیت محصول، شیوع و انتقال برخی از بیماری‌ها و یا حتی ناهنجاری‌های قارچی موثر است.

در یک قاعده کلی هر ۱ درجه سانتی گراد تغییر درجه حرارت حدود ۲% کم باری ایجاد خواهد شد.

 

نقش دما در مراحل پرورش قارچ دکمه ای

 

مرحله ورود کمپوست و بسترسازی

در این مرحله دمای کمپوست ۲۵ درجه سانتی گراد و دمای محیط کشت ۲۲-۲۳ درجه سانتی گراد باشد.

ریسه دوانی در کمپوست 

بهترین دما برای ریسه دوانی در کمپوست ۲۵-۲۶ درجه سانتی گراد است و دمای اپتیمم ۲۵ درجه است.اگر دمای کمپوست، کمتر از این میزان بود در فصل زمستان توسط بخار گرم یا کویل ­های گرمایی بسته به رطوبت سالن، دما را افزایش دهید.

توجه کنید دماهای بیشتر از ۲۷ درجه سانتی گراد منجر به مشاهده کپک سبز در این مرحله یا حتی در مراحل بعد می شود. با شروع فعالیت کمپوست، دما ناگهانی افزایش می‌یابد و دمای ۳۰ درجه سانتی گراد می‌تواند مرگ میسلیوم ها را ایجاد کند. بنابراین بهتر است در مرحله اسپان ران، منتظر فعالیت میسلیوم ها و کمپوست باشیم تا دما خودبه‌خودی افزایش یابد.

رشد میسیلیوم در خاک پوششی

پس از ریسه دوانی در کمپوست، افزودن خاک پوششی به کمپوست جهت رشد ریسه در خاک پوششی و تامین رطوبت مورد نیاز آن انجام می‌گیرد. بهترین دما در این مرحله، در محدوده ۲۵-۲۴ سانتی گراد حفظ گردد.

پیشنهاد دیتا قارچ به شما:   استفاده از ضایعات چای به‌عنوان ماده پوششی جدید در کشت قارچ دکمه ای Agaricus bisporus

اگر برای کاهش دادن دما در این مرحله از هوای تازه به میزان زیاد استفاده کنید به علت ورود Co2 به سالن ممکن است پین هدها ظاهر شوند پس بهتر است از دستگاه‌های سردکننده هوا برای کاهش دما در این مرحله استفاده کنید تا غلظت Co2 همچنان بالا بماند.

هوادهی 

هوادهی از طریق کاهش دما اعمال می‌شود. در این مرحله دمای محیط را به‌تدریج یا ناگهانی به ۱۶-۱۸ درجه سانتی گراد می‌رسانند و دمای کمپوست را به ۱۹-۲۰ درجه سانتی گراد کاهش می‌دهند (دمای کمپوست نباید از ۲۰ درجه بیشتر و از ۱۶-۱۷ درجه کمتر شود.

فلش اول 

بهترین دما برای تشکیل اندام بارده قارچ ۱۹ درجه سانتی گراد در کمپوست و دمای ۱۸ درجه سانتی گراد برای هوا می‌باشد. اگر این تفاوت دمای کمپوست و محیط در حدود ۱/۵-۲ درجه سانتی گراد حفظ شود تشکیل شدن میوه‌ها بهتر انجام می‌گیرد، زیرا موجب تحریک تبخیر می‌شود و تبخیر هم باعث صعود موادغذایی به سطح بستر شده و درنهایت منجر به رشد و نمو قارچ می‌شود.

گاهی ممکن است پس از شوک دهی، میزان دمای کمپوست بیش‌ازحد پایین بیاید که برای جلوگیری از ایجاد این وضعیت باید دمای هوا را افزایش داده و میزان جریان هوا کم شود.

با رشد و نمو قارچ‌ها و تا شروع فلش اول دمای کمپوست افزایش می‌یابد زیرا به دلیل افزایش فعالیت‌های متابولیک در داخل کمپوست، دمای کمپوست افزایش می‌یابد و این افزایش دما سبب تحریک رشد و نمو قارچ­ها می‌شود ولی دمای هوا همچنان ثابت می‌ماند.قارچ‌ها این گرمای تولیدشده را از طریق تبخیر دفع می­ کنند، وقتی‌که دمای کمپوست افزایش می‌یابد بهترین زمان برای آبیاری می‌باشد.

 

دیتالاگر ثبت دما و رطوبت مدلDS81
دستگاه دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت دارستان صنعت

فلش دوم 

در انتهای فلش اول دمای کمپوست افزایش می‌یابد ولی باید سعی شود اختلاف دمای کمپوست و هوا ثابت بماند تا فعالیت کمپوست بهتر صورت گیرد. اگر دمای هوا و دمای کمپوست بین فلش اول و فلش دوم بالا باشد قارچ‌ها سریع رشد می‌کنند ولی کیفیت پایینی خواهند داشت زیرادمای بالا موجب رشد سریع قارچ‌ها، سفت شدن قارچ‌ها، سبک شدن و سریع پشت‌باز شدن آن‌ها می­ گردد.

پس از فلش اول دمای هوا در محدوده‌ی ۱۷-۱۸ درجه سانتی گراد می‌باشد که این باعث کاهش دمای کمپوست و فعالیت کمپوست می‌شود. پس در انتهای فلش اول دمای هوا را موقتی افزایش دهید. از آنجایی‌که تفاوت دمای هوا و کمپوست زیاد است، رشد قارچ‌ها در فلش دوم آسان‌تر از فلش اول انجام می‌گیرد.

فلش سوم 

برای اینکه فعالیت کمپوست ادامه داشته باشد باید اختلاف دما بین کمپوست و هوا وجود داشته باشد. برای ایجاد و حفظ این اختلاف دما لازم است، دمای هوا را موقتی افزایش دهیم تا دمای کمپوست به ۲۲-۲۳ درجه سانتی گراد برسد و مجدداً افزایش دما را قطع کنیم تا دمای کمپوست به ۲۰ درجه سانتی گراد برسد.

نقش دما در مراحل پس از برداشت قارچ 

بلافاصله پس از برداشت، عملیات سرد کردن قارچ‌ها صورت می­گیرد و تأخیر در انجام آن منجر به افزایش فساد در قارچ‌های برداشت‌شده می‌شود به این روش پیش ­سرمادهی می­ گویند. در پیش سرمادهی دمای محصول را به مدت ۵ ساعت به ۲-۴ درجه سانتی گراد می‌رسانند. در این روش، قارچ‌هایی که برای صادرات یا انتقال به مناطق دورتر مدنظر هستند سالم و باکیفیت حفظ می‌شوند.

نقش دما در ضدعفونی کردن سالن های پرورش

فرایند کوکات cook out یعنی با بخارآب دمای سالن در ۷۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۰ ساعت حفظ شود. این روش از روش‌های مناسب برای پاک‌سازی آلودگی‌ها در خلل و فرج دیوارها، قفسه‌ها و سالن‌های کشت است که تاثیر شگرفی در کاهش و توقف شیوع بیماری‌ها و آفات دارد.

نقش دما در پاستوریزه کردن خاک پوششی

دما در پاستوریزه کردن خاک نقش مهمی دارد، چه بسا با تغییر اندک دما، میکروارگانیسم های مفید هم از بین خواهند رفت. پاستوریزه کردن خاک با بخار ۵۹-۶۲ درجه سانتی گراد (تدریجی) به مدت ۸ ساعت انجام می شود.

 

کنترل و ثبت دمای سالن پرورش قارچ

 

دیتالاگر دما و رطوبت
ثبت دما و رطوبت دارستان صنعت

کنترل از راه دور سالن پرورش قارچ

با استفاده از دستگاه ثبت دما و رطوبت (دیتالاگر) دارستان صنعت نیکان می‌توانید:

توسط تلفن همراه خود و ارسال پیامک  از مقادیر دما و رطوبت سالن مطلع شده و بر دستگاه‌های برودتی و حرارتی و رطوبت ساز را کنترل داشته باشید. همچنین بر پایه شبکه اینترنت و سایت شرکت دارستان صنعت نیز می توان عملکرد دستگاه را کنترل نمود و گزارش عملکرد دستگاه را دریافت کرد.

نمایش اطلاعات ثبت شده توسط دیتالاگر

اطلاعات ثبت شده توسط دیتالاگر ثبت دما و رطوبت از چند راه قابل نمایش و بازیابی می‌باشد.

  • از طریق ارسال پیامک به شماره‌های ثبت شده در دستگاه ثبت دما
  • تماس تلفنی از طریق دستگاه در صورت افزایش دما
  • نمایش اطلاعات از طریق اپلیکیشن اندرویدی
  • نمایش اطلاعات دستگاه دیتالاگر دما از طریق سایت شرکت دارستان صنعت نیکان
دیتالاگر دما و رطوبت

دستگاه ثبت دما و ثبت رطوبت

فروش و نصب دیتالاگر ثبت دما و رطوبت، برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش محصول با شماره ۰۹۱۲۷۰۱۷۹۰۱ تماس بگیرید

دیتالاگر در چه جاهایی استفاده می‌شود؟

  • دیتالاگر اتاق‌های سرور
  • دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت انبار‌های نگهداری دارو
  • دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت گلخانه‌ها
  • دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت دامداری‌ها
  • دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت مرغداری‌ها
  • دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت آزمایشگاه‌ها
  • دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت دیتاسنتر
  • دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت ایستگاه هواشناسی بدون مراقبت
  • ذخیره در ایستگاه‌های بدون مراقبت
  • ذخیره خودکار رطوبت خاک
  • ذخیره خودگار فشار گاز
  • اندازه‌گیری دما (رطوبت و…) مواد فاسد شدنی در حین انتقال محموله
  • تحقیقات حیات وحش
  • مانیتورینگ سطح مخازن
  • مانیتورینگ محیط زیست
  • مانیتورینگ وضعیت رله در سیگنال دهی راه آهن
  • داده برداری از متغیرهای دما و فشار در طول خط لوله
  • مانیتورینگ خطوط لوله نفت و گاز

دارستان صنعت نیکان، ساخت دستگاه های اندازه گیری ( دیتالاگر )

شرکت دارستان صنعت نیکان سازنده طیف گسترده ای از دستگاه های ثبت دما، ثبت رطوبت، ثبت فشار، و … می‌باشد.

دارستان صنعت نیکان سازنده دستگاه های دیتالاگر با قیمت مناسب و رقابتی و خدمات پس از فروش گسترده سراسر کشور.

 

 

خدمات ارائه شده توسط شرکت دارستان صنعت نیکان

تحویل و نصب دستگاه دیتالاگر ثبت دما و رطوبت در سریع ترین زمان ممکن

آموزش نحوه‌ی کار و استفاده از دستگاه دیتالاگر

ضمانت و گارانتی یک ساله از سوی شرکت دارستان صنعت 

پشتیبانی فنی رایگان به صورت تلفنی و آنلاین

مراجعه حضوری کارشناسان شرکت درصورت وجود مشکل

آپدیت و بروز رسانی دوره ای نرم افزارها ثبت دما و ثبت رطوبت

سرکشی دوره ای به دستگاه های دیتالاگر ثبت دما و ثبت رطوبت از سوی کارشناسان شرکت دارستان صنعت

 

دستگاه کنترل دماو رطوبت ساخت ایران

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

۰۹۱۲۷۰۱۷۹۰۱ حسین دارستانی – مدیر فروش

۰۲۱-۶۶۴۵۵۲۸۰دفتر مرکزی شرکت دارستان صنعت

پشتیبانی فنی دیتالاگر

پشتیبانی فنی دیتالاگر دارستان صنعت

2 نظرات

  1. عباس عبیاوی می گوید

    سلام قیمت دستگاه دماسنج و رطوبت سنج اگه امکانشهست اعلام کنید

    1. دیتالاگر دما و رطوبت می گوید

      با سلام برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دماسنج و رطوبت سنج و سفارش محصول با شماره ۰۹۱۲۷۰۱۷۹۰۱ تماس بگیرید

ترک یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.